Akustikpaneler

Akustikpaneler

En helt central del af IN-SIGNs akustikproduktprogram er akustikpaneler. Akustikpanelerne består typisk af en plade i enten fibergips eller krydsfinér, som er beklædt med en ægte finér eller lakeret i en farve på RAL- eller NCS-skalaerne. Disse paneltyper anvendes oftest som akustisk regulerende vægbeklædning eller loftbeklædning. Panelerne fra italienske Bencore skiller sig ud ved at være gennemsigtige. Denne type akustikbeklædning kan naturligvis anvendes som loft- og vægbeklædning, og er desuden særdeles velegnet som akustiske skillevægge eller foran glaspartier, idet de dæmper generende støj uden at blokere det naturlige lys.

For at opnå den ønskede lyddæmpning, er akustikpladerne perforeret med enten huller eller slidser. Der er på det nærmeste frit valg på alle hylder i forhold til huldiameter og C/C-afstand – de mindste huller starter allerede ved 0,5 mm og er selv på kort afstand så godt som usynlige. Det er ideelt, hvis akustikpanelerne skal anvendes sammen med glatte paneler uden perforering. Større huller og slidser er synlige, og kan bruges til at give rummet lige præcis det udseende og det lydbillede, projektet kræver. De gennemsigtige paneler er altid udført med mikroperforering i form af millimetersmå huller.

Stor åbningsgrad giver god støjdæmpning og nye arkitektoniske muligheder

I takt med at hul- og slidsstørrelsen i panelerne stiger, vil den bagvedliggende akustikdug blive mere og mere eksponeret. Det betyder både, at akustikdugen kan bidrage til væggens eller loftets udseende, og at en større del af lydbølgerne vil ramme den absorberende akustikdug, og dermed vil dø ud. Altså; jo større åbningsgrad, desto kraftigere støjdæmpning. Du kan downloade akustiske data for vores produkter på projekteringssiden.

Brandsikre løsninger

Vi kan levere akustikpaneler med brandklasse op til A2-s1,d0. Den type paneler er altid udført med en kerne af ubrændbar fibergips og en fineret eller lakeret overflade, og produceres af Gustafs. Krydsfinerpanelerne fra Bolander og Schön er imprægnerede mod brand, og er klassificeret som B-s1,d0. Præcis som gipspanelerne leveres krydsfinerpanelerne enten lakeret (RAL/NCS) eller med en eksklusiv overflade i ægte finér – eventuelt bejdset.

Billederne øverst på siden er plukket fra vores seneste referencer, hvor akustikpaneler er anvendt som støjdæmpning.

Via billederne herunder kan du læse mere om panelerne fra Gustafs og Bolander & Schön.

Signatur VFS

Som noget nyt har vi udviklet et ny akustikpanelserie. Signatur VFS panelserien består af en række paneltyper, der benyttes til indvendig beklædning.

Alle paneler leveres med en kerne i birkekrydsfinér, der fineres efter ønske.

Signatur VFS-serien udmærker sig ved at være brandtestet og godkendt som B-s1,d0 for den fulde opbygning, dvs. inklusiv underlag i form af stål/brandimprægnerede lægter og stenuld og helt ud til og med det yderste lag lak.

Signatur VFS er udviklet i samarbejde med, og bliver produceret af Vesterby Træteknik A/S.
Navnet Signatur er udtryk for, at dette produkt har en helt særlig og enestående karakteristik, som vi står inde for.

© Copyright - JJI Akustik & Inventar | Baltorpbakken 5 | 2750 Ballerup | Tlf.: +45 4483 0208 | CVR NR. 3553 4407