Bolander & Schön – akustikbeklædning i krydsfinér

Bolander & Schön har årelang erfaring i arbejdet med krydsfinerpaneler, og det ses i deres produkter. Virksomhedens evige fokus på kvalitet i udførelsen resulterer i det, vi mener, er markedets flotteste akustikpaneler i krydsfinér.

Krydsfinerpaneler eksklusive overflader

Krydsfinerpanelerne fra Bolander & Schön kan leveres med en lang række overfladebehandliner, som passer til det specifikke byggeri. Uanset om projektet kræver en bejdset, lakeret  eller en naturlig træoverflade, kan akustikpanelerne leveres præcis så de giver rummet det ønskede udseende.

Akustikpaneler i krydsfinér leveres oftest med overflader i ægte træfinér, da træfinérer bryder lyset på en måde, der ikke kan gengives med laminater og andre kunstige overflader. Træfinérens naturlige overflade giver rummet et varmt og eksklusivt udtryk, der fuldendes af lister til akustikpanelernes bund, top og hjørner, som kan udføres i massiv træ, der fuldstændigt matcher panelernes overflade.

Akustisk perforering af overfladen

Den vigtigste funktion for akustikpanelerne er i sagens natur absorption af uønskede lyde. I modsætning til almindelig væg- og loftbeklædning er de derfor udført med akustisk perforering. Perforeringerne, der går gennem hele panelet, kan enten udføres som huller, slidser eller stave. Fælles for de tre varianter er, at akustikpanelerne kan leveres med præcis den krævede absorptionsgrad, så den helt rette efterklangstid opnås, og lydbilledet derfor understøtter rummets anvendelse.

Enkel og effektiv montage

Byggepladstid er langt dyrere end fabrikstid, og for at sikre en hurtig og effektiv installation af de akustiske krydsfinerpaneler på byggepladsen,  bliver de typisk udformet med notgang i top og bund. Notgangen passer i montageskinnerne, der enkelt skrues på en eksisterende væg eller på reglar (C/C maksimalt 600 mm). Samlingen mellem to paneler kan laves med eller uden afstand. Sidstnævnte gør det muligt at konstruere hele vægge, hvor overgangene mellem de enkelte paneler er så godt som usynlig. Der er derfor muligt at udforme hele, ubrudte overflader, endda som en kombination af glatte paneler og akustikpaneler med perforering. På den måde kan rummets akustik justeres helt ned til den mindste detalje.

Brandsikre krydsfinérpaneler

For at gøre krydsfinérpanelerne brandsikre gennemgår de en grundig brandimprægnering, som betyder, at akustikpanelerne kan opnå B-s1,d0, K110 og K210. Imprægneringen  er virksom i hele panelets levetid, uanset slidtage og ælde.