Akustiklamelloft spiller med i det rustikke helhedsudtryk

Lemvig Klimatorium er et videns-, forsknings- og læringscenter. Det er et oplevelsescenter beliggende på havnen med fokus på hav, kyst og saltvand. Formålet med Klimatorium er at samle viden om vand med relevans for erhvervslivet, turismen og befolkningen.

Byggeriet er opført i 2 etager med et bølgeformet indgangsparti. Besøgende kommer ind i et receptions- og caféområde, og via den kombinerede gå- og siddetrappe kommer man til innovationsdelen på 1. sal.

Materialevalget er inspireret af de omkringliggende bådehaller, så der arbejdes med et råt og rustikt udtryk i træ, beton og stål, der får bygningen til at spille sammen med de lokale omgivelser.

In-Sign har leveret akustik-lamellofter fra Gustafs. Lamellerne er med kerne i fibergips, fineret med Oregon Pine monteret med sort akustikdug på skjult montagesystem. Loftsystemet er brandgodkendt til b-s1,d0.

Vinder af Årets Byggeri 2020

Dommerbetænkning:
At skabe et videns- udstillings- og innovationscenter i Lemvig, at handle lokalt og tænke globalt, det er, at tænke på fremtiden og på bæredygtig drift. Og her sker det så sågar i skøn samklang mellem det private og det offentlige, i en række partnerskaber som allerede er meget tydelige og omfattende. Og det er en vigtig nøgle til succes, når man bor i en del af Danmark, der er så tyndt befolket. Man skal have alle med, hvis det skal blive en succes efterfølgende. Men energien er der i Lemvig, som jo allerede har gjort meget, for eksempel med et kæmpe klimasikringsprojekt ved havnen, med boliger tæt på. Nu er Klimatorium der også, og kommer til at spille en vigtig rolle i et langsigtet løft, af hele masterplanen.

Foto: Brahl Fotografi

Fakta om projektet

  • Projektnavn: Klimatorium Lemvig
  • Placering: Lemvig
  • Kunde: Rosenberg Madsen A/S
  • Arkitekt: 3XN
  • Produktnavn og -type: Gustafs lamelloft
  • Brandklassifikation: B-s1,d0
  • Kernemateriale: Fibergips
  • Overflade: Oregon Pine
  • Akustikdug: Sort
  • Montageprincip: Skjult
  • Formater: Projektspecifikt
  • Mængde: 1000 m²