Fordybelse i musik, teater og kunst kræver god akustik

For at styrke undervisningsmiljøet på skolen valgte skolens ledelse i 2015 at søge fondsmidler til at bygge en ny indgangsbygning og renovere husrækken ud mod Klostervej. Det lykkedes at få en donation på 30 mio. kr. fra AP Møller Fonden, og dermed kunne projektet sættes i værk.

Det nye hus kaldes Bakkehuset, og indeholder bl.a. 2 separate lydstudier til musik. Her styres akustikken af lameller i birkekrydsfinér på vægge og i loft.

Den 3 etager høje foyer bliver bundet sammen af en skulpturel trappe med værn i birkekrydsfinér. Birketræslameller i loftet er et vigtigt akustikregulerende element i den lave del af foyeren, der bruges til møder og samtale.

Et stort sammenhængende areal i 2 etager beregnet til socialt samvær, undervisning, bibliotek og udstilling bliver bundet sammen af trappeforløb, der ligeledes har værn i birkekrydsfinér.

In-Sign har leveret glatte birketræspaneler til alle trappeindækninger og værn, samt akustiklameller til udvalgte vægge og lofter.

I starten af december 2018 fik Bakkehus arkitekturprisen i kategorien ”nybyggeri” i Skanderborg Kommune. Huset er tegnet af Jesper Danø, Danø Arkitektur.

Foto: Thomas Mølvig

Fakta om projektet

  • Projektnavn: Ry Højskole
  • Kunde: Ry Højskole
  • Arkitektfirma: Danø Arkitektur
  • Produkt: Akustiklameller
  • Kernemateriale: Birkekrydsfinér
  • Overflade: Birkefinér
  • Akustikdug: sort, medium kraftig
  • Brandklasse: B-s1,d0
  • Mængde: 345 m2
  • Montageprincip: Skjult montering